MENU
Ara
EN
MAKALE

Geleceğin Meslekleri Nelerdir?

#Veri Merkezi
#Mobil
+2
01 Aralık 2022
15 dk
Kaydet
Daha fazlası için kaydır

Geleceğin Meslekleri Nelerdir?


Teknolojinin ilerlemesiyle değişen dünyamızda meslekler de değişiyor. Gençler kariyer yolculuklarında pek çok yeni meslekle karşılaşıyor. Bu meslekler özellikle teknoloji, yapay zeka, dijitalleşen dünya ile ilgili meslekler oluyor.


Yapay Zeka Uzmanları


Yapay zeka sadece robot demek değil. Bu uzmanlıkların içerisinde bilgisayar yazılımlarından, telefon uygulamalarına kadar pek çok alan yer alıyor.


Veri Bilimciler


Veri bilimi, dijital platformlarda rapor sonucu analiz edilerek aksiyon alınması durumu olarak özetlenebilir. Böylece bu platformdaki kişiler, şirketler, markalar aksiyon sonuçlarına göre stratejilerini oluşturaabiliyor.


Enerji Danışmanı ve Teknisyeni


Enerji kaynaklarının tüketimi aşamasında her türlü donanım elektrik ve elektronik tesisleri kurulması, denetlenmesi, düzenli çalıştırılması, bakım ve onarım, üretim işlerinde teknisyen ile mühendis alanlarında görev yapıyorlar.


Blokchain Yazılımcısı (Geliştiricisi)


Son dönemlerde kripto paraların gelişimi oldukça popüler ve giderek artıyor. Kripto paraların alt yapısını oluşturan blockchain teknolojisinin daha da yaygınlaşarak blockchain yazılımcılığının geleceğin mesleği olduğu düşünülüyor.


Mobil Uygulama ve Oyun Geliştiriciler


Teknoloji ilerledikçe uygulamaların kapasitesi ve oyunların gerçekçiliği de giderek artıyor. Oyunların kalitesi arttıkça talepler de yükseliyor. Bu talepleri karşılayacak oyun geliştiriciliği de geleceğin meslekleri arasında.


Metaverse Uzmanı


Teknolojinin yeni aktörü metaverse hayatımıza girdiği günden beri yeni meslek kollarının oluşmasına da vesile oluyor. Metaverse Araştırmacısı, Metaverse Dünyası Tasarımcısı, Metaverse Hikaye Anlatıcısı, Metaverse Siber Güvenlik Uzmanı gibi birçok meslek metaverse ile birlikte hayatımıza dahil oluyor.


Siber Güvenlik Uzmanı


Siber tabanlı olaylara müdahale etmek için siber güvenlik uzmanlarına ihtiyaç duyuluyor. Özellikle şirketlerin gizli kalması gereken verileri veya çalışanları dışında yabancıların erişmemesi gereken bilgilerin bulunduğu durumlarda siber güvenlik uzmanları sistem korumasından sorumlu hale geliyor.

Paylaş

Diğer Makaleler

#Ekoloji
#Sürdürülebilir Enerji
11 Mart 2024
6 dk
MAKALE

Dünya Sıfır Atık Günü: Dijital Dünya’da Karbon Ayak İzimizi Nasıl Azaltabiliriz?

Makalenin devamını okuyun