MENU
Ara
EN
MAKALE

Wifi Güçlendirici Nasıl Kullanılır?

#Wifi 6
01 Ocak 2022
10 dk
Kaydet
Daha fazlası için kaydır

Wifi Güçlendirici Nasıl Kullanılır?


Wifi güçlendirici , mevcut sinyalleri güçlendirerek WiFi ağ kapsama alanını genişletmektedir. Bir wifi güçlendirici, bu genişletilmiş kapsama alanı içindeki tüm kablosuz cihazların internete veya benzer kablosuz ağa bağlanmasını sağlar. Vericiden mevcut zayıf Wi-Fi'yı çekerek çalışmaktadır. Daha sonra, iletimi gerektiğinde daha fazla alana yaymadan önce güçlendirir. WiFi sinyal güçlendirici, bir binada birden fazla kata, bir evin tüm köşelerine, uzak konumlara erişerek internetten faydalanmayı sağlar. Wi-Fi güçlendirici ile mevcut kablosuz kapsama alanı artmaktadır. Gün sonunda, ağ alımı daha fazla alana yayıldığından ağ iletimi de daha güçlü olmaktadır. Zayıf bağlantılar özellikle, yönlendiricinin belirli odalarda kapsama alanı dışında olması ya da kalın duvarlar gibi çeşitli nesneler veya yapıların neden olduğu engeller sebebiyle de ortaya çıkabilir. Wi-Fi güçlendirici ile kablosuz iletim erişim noktasından veya yönlendiriciden yakalanıp kablosuz cihaza iletilmektedir. Bundan dolayı kalın duvarlar, mobilyalar ya da uzak alanlara da internet iletilmektedir.


Wifi Güçlendirici Nedir?


Wifi ağlarının kapsama alanını genişletmek için bir WiFi güçlendirici kullanılır. Mevcut WiFi sinyalini yükselterek, ardından bu yükseltilmiş sinyali cihazlara ileterek çalışır. Wifi güçlendirici ile cihazların internete giriş hızını da 2 katını çıkarmak mümkündür. Wifi güçlendiriciler donanım sistemleridir. Kullanılan güçlendirici cihaza bağlı olarak wifi güçlendirici, yönlendiriciyi mevcut WiFi sinyaline iletir. Bu sinyaller evin diğer alanlarına tekrar iletilir. Bu tür İnternet güçlendiricilerinin mevcut sinyali alma kapasitesi önemlidir. Sinyaller zayıfsa, diğer cihazlara da zayıf sinyal yayılacaktır. Bu nedenle, menzili genişletmeden önce internet sinyallerinin güçlü olduğundan emin olunması gerekmektedir. Farklı WiFi güçlendirici modelleri mevcuttur; tasarım, ağ iletim genişliği, amplifikasyon gücü ve frekans bandı kullanımı bakımından farklılık gösterirler.


Duvar Prizi veya Masaüstü Tasarımı: İki farklı tipte booster tasarımı mevcuttur. Bazıları bir güç kaynağına takılır ve bir odadaki sinyali iyileştirmek için en ideal donanımlardır. Diğer tasarımlar ise bir masa ya da rafa koyulur. Bu tasarımlar birden fazla odada sinyali iyileştirebilen daha güçlü harici antenler ile çalışmaktadır.


Menzil: Çoğu yönlendiricinin menzili 150-300 fit olarak tasarlanmıştır. Bu aralığın dışındaki herhangi bir cihaz bağlantı sorunları yaşayabilir.


Frekans Bantları: İki tür WiFi sinyal güçlendirici vardır. Bunlar tek bantlı ve çift bantlı. Tek bantlı güçlendiriciler, verileri iletmek için yalnızca bir frekans bandı (2,4 GHz veya 5 GHz) kullanır. Öte yandan, çift bantlı WiFi güçlendiriciler, verileri iletmek için her iki GHz frekansını da kullanır.



Paylaş

İçerikle İlgili Çözüm ve Hizmetler

En yeni teknolojik ürünleri en hızlı ve en ucuz maliyetler ve finansal çözümler ile iş ortaklarımıza ve müşterilerimize sunuyoruz.

Diğer Makaleler

#Ekoloji
#Sürdürülebilir Enerji
11 Mart 2024
6 dk
MAKALE

Dünya Sıfır Atık Günü: Dijital Dünya’da Karbon Ayak İzimizi Nasıl Azaltabiliriz?

Makalenin devamını okuyun