MENU
Ara
EN
MAKALE

InterScan Mesajlaşma Uç Nokta Güvenliği

#Yazılım
#Siber Güvenlik
19 Şubat 2021
3 dk
Ömer Aydın tarafından hazırlandı
Kaydet
Daha fazlası için kaydır

Trend Micro InterScan Messaging Security Virtual Appliance

Bu makalemizde Trend Micro InterScan Messaging Security Virtual Appliance mail antispam çözümünün kurulumunu anlatacağım. Bir tane sanal sunucu oluşturuyoruz. HyperV, Vmware sanallaştırma platformu üzerine kuracağız. Bu örnek Vmware üzerinde olacak. Minimum dual core, 4 GB Ram ve 120 GB HardDisk’e sahip bir sanal makine oluşturuyoruz. Diski 120 GB verip thin provision yapabilirsiniz.

Sanal makinemizi oluşturduktan sonra, https://files.trendmicro.com/products/imsva/9.1/IMSVA-9.1-1600-x86_64-r2.iso adresinden kurulum iso’sunu indiriyoruz. Sanal sunucumuzu bu iso ile boot edip başlatıyoruz.

  • İlk olarak bizi kurulum sihirbazı karşılıyor. 4 adet seçenek geliyor. İlk seçenek sıfırdan kurulum ve var olan kurulumu upgrade etmeye yarıyor. İkinci seçenek sistem kurtarma işlemini başlatıyor. Üçüncü seçenek sistem ram testi. Dördüncü seçenek ise kurulum sihirbazından çıkmamızı sağlıyor.

Biz 1. Seçenek olan Fresh Installation or version upgrade seçeneğini seçip ilerliyoruz.


Karşımıza Trend Micro Lisans antlaşması sayfası geliyor. Kabul ediyoruz.


  • Keyboard türümüzü seçiyoruz. Turkish seçtiğinizde otomatik Turkish Q klavyeyi seçmiş oluyoruz.


  • Yükleme tipini seçiyoruz. İlk kurulum olduğu içiz biz Fresh Install seçeneğini seçiyoruz. Version upgrade seçeneği daha eski bir iso ile kurulmuş sürümü yükseltmek için kullanılıyor.


  • Yüklemeyi hangi diske yapacağımızı seçiyoruz. 1 adet disk oluşturup ona yüklemek faydalı olacaktır. Partionları kendisi ayarlıyor.

Çıkan uyarıya evet diyoruz. Büm veriyi sileceğim diyor. Bizde zaten veri yok henüz.


Sanal sunucunun donanımsal özelliklerini başlamadan önce özet olarak listeliyor.


Oluşturacağımız sanal makinenin host bilgilerini ve ip ayarlarını yapılandırmamızı istiyor. Host name kısmına makine adını FQDN olarak girmemizi istiyor. Örneğin: imsva.domain.com şeklinde. Ipv4 Settings kısmından statik olarak ip adresi tanımlıyoruz. Sırasıyla ip adresi, netmask, gateway, primary dns, secondary dns bilgilerini giriyoruz. Örneğin:


Ipv4 address: 192.168.1.25

Netmask: 255.255.255.0

Gateway: 192.168.1.1

Primary dns: 192.168.1.10 -> DNS rolü kurulu olan sunucu ip’ si

Secondary dns: 8.8.8.8 -> Google public dns



               

    Zaman dilimini seçiyoruz. Ben Europe\Istanbul olarak seçtim.




    Bir adet root ve enable şifresi belirliyoruz. Sunucuya ssh ile bağlanıp system shell’ inde işlemler gerçekleştirebilmek için.




    Database olarak PostgreSQL kullanıyor. İstersek external seçeneğini seçerek farklı bir PostgreSQL database’ i bağlayabiliriz. Internal diyerek kendi üzerine kurduruyoruz.




    Host, Ip ve Database bilgilerini özetleyen sayfa geliyor. Son kez gözden geçirip bilgilerin doğruluğundan eminsek İleri diyoruz.




    Çıkan uyarıya devam diyoruz ve kurulum işlemine başlıyoruz. Ortalama 7-8 dk sürüyor.


    Kurulum tamamlandığında aşağıdaki ekranı göreceksiniz. İşletim sistemi yüklemesi tamamlandı. Yeniden başlatın ve IMSVA uygulamasını yükleyin.



    Yeniden başlatma tamamlandığında aşağıdaki gibi ekran göreceksiniz. Burada urlden ipadres:8445 portundan gittiğinizde gui arayüzüne erişeceğimizden bahsediyor. Tüm konfigürasyon ve ayarları bu ip adresine ulaşabilen bir makineden tarayıcı üzerinden yapacağız. Shell kısmını çok acil bir durum olmadıkça kullanmayacağız.



    Kurmuş olduğumuz sunucuya erişimi olan bir makineden web browserı üzerinden ip adresi:8445 portunu kullanarak erişiyoruz. Default kullanıcı adı:admin şifre:imsva’ dır. Login olduğumuzda bizi Konfigürasyon yapılandırma sihirbazı karşılayacak. Bir sonraki yazımda Konfigürasyon yapılandırma sihirbazından bahsedeceğim.



    

    Paylaş

    İçerikle İlişkili Markalar

    İçerikle İlgili Çözüm ve Hizmetler

    En yeni teknolojik ürünleri en hızlı ve en ucuz maliyetler ve finansal çözümler ile iş ortaklarımıza ve müşterilerimize sunuyoruz.

    Diğer Makaleler

    #Ekoloji
    #Sürdürülebilir Enerji
    11 Mart 2024
    6 dk
    MAKALE

    Dünya Sıfır Atık Günü: Dijital Dünya’da Karbon Ayak İzimizi Nasıl Azaltabiliriz?

    Makalenin devamını okuyun