MENU
Ara
EN
MAKALE

2022 Yılında Çıkacak Oyunlar

#Yapay Zeka
#Oyun
01 Şubat 2022
15 dk
Kaydet
Daha fazlası için kaydır

2022 Yılında Çıkacak Oyunlar


Birçok oyun ertelendi hatta aynı sene içerisinde çıkmayan bir sürü oyun oldu. Oyun severler 2021’de çeşitli oyunları beklese de sektör beklentilerini karşılamadı. Peki 2022 en iyi oyunlar nelerdir?


2022 yılı, eski senelere kıyasla oyun dünyası yönü ile oldukça zengin bir dönem olacak! Yıl içerisinde bile sürpriz bir şekilde karşımıza çıkacak birçok farklı oyun dahi olabilir. Bu yazımızda 2022’de çıkacak oyunlar ve 2022 en iyi oyunları ele alacağız.


2022 Yılında Çıkması Beklenen Oyunlar


2022 yılında çıkması beklenen oyunların listesi aşağıdaki gibidir:

1. God of War Ragnarok

2. Rainbow Six Extraction

3. Pokemon Legends: Arceus

4. Uncharted: Legacy of Thieves Collection

5. Life is Strange Remastered Collection

6. Dying Light 2 Stay Human

7. Sifu

8. Dynasty Warriors 9 Empires

9. The King of Fighter XV

10. Horizon Forbidden West

11. Elden Ring

12. Gran Turismo 7

13. Stranger of Paradise Final Fantasy Origin

14. Tiny Tina’s Wonderland

15. T.A.L.K.E.R.2: Heart of Chernobyl

16. Vampire: The Masquerade - Swansong

17. Saints Row

18. Sons of the Forest

19. Starfield

2022 Yılında Merakla Beklenen Oyunlar

2022 yılında merakla beklenen oyunlar ve içerikleri aşağıdaki gibidir:


1- ELDEN RING

2022’de çıkacak oyunlardan birisi ünlü geliştirici FromSoftware’in en son Souls-Like aksiyon RPG’si Elden Ring’tir. Buna ek olarak, Demon’s Souls, Dark Souls, Bloodborne gibi zorlu oyunlar oyun severleri etkilediği için bu oyunlar Souls-Like türünü ortaya çıkarmıştır.

Oyunun test sürümünü deneyen oyunculardan gelen tepkiler, oyunun oldukça başarılı olduğunu göstermektedir. Ayrıca, Elden Ring, FromSoftware’ın günümüze kadar geliştirdiği her oyundan çok daha farklı, iddialı ve çok daha ulaşılabilir bir evrende geçmekte. Elden Ring, oyun severlerin merakla beklediği bir oyun ve 25 Şubat’ta severleriyle buluşacak.


2- STARFIELD

2022'de çıkacak oyunlardan bir diğeri ise STARFIELD oyunu! Oyun uzayda geçiyor. 24. yüzyılda, Koloni Savaşı olarak bilinen büyük bir uzay olayını ele alıyor. Böylece, kişiselleştirilebilir karakterler insanlığın büyük gizemine cevap bulmak için bir yolculuğa çıkıyor. Hikâye işler düzene girdikten yirmi sene sonra başlıyor. Buna ek olarak, Starfield, 2022 yılında oyun severlerin merakla beklediği oyunlar arasında yerini aldı. Oyun 11 Kasım’da severleri ile buluşacak.


3- GOD OF WAR RAGNAROK

2022'de çıkacak oyunlardan birisi de Gof of War Ragnarok! God of War serisi çıktığı günden bu yana oyun dünyasında sevilen bir yapım oldu. Ayrıca, 2018 yılında yeniden başlayan seri, harika hikayesi, mekanikleri ve grafikleri ile bizleri şaşırtmadı ve oldukça memnun etti.

2018 God of War oyununun devamı olan God Of War: Ragnarok, yarı tanrı Kratos ve oğlu Atreus’un hikayesini ele almaya devam ediyor. Kratos, Atreus ve Ragnarok dünyanın sonu ile karşı karşıya kalmış durumda. Buna ek olarak, Kratos bu oyunda Thor ile savaşmak zorunda kalacak. Ayrıca, oyunun geliştiricileri bu oyunun serinin “son İskandinav bölümü” olacağını belirttiler. Kratos’un, Olympos Dağı’nda Yunan tanrılarıyla savaşması ve Midgard’da İskandinav tanrılarıyla savaştıktan sonra hangi mitolojik tanrıları yenebileceğini merak konusu.


4- SUICIDE SQUAD: KILL THE JUSTICE LEAGUE

Rocksteady, Kara Şövalye’den Suicide Squad’a yöneldi. Eğlenceli bir dönüşle, anti kahramanlar grubu Superman, Wonder Woman ve Justice League’in geri kalanının beyni yıkanmış versiyonları ile savaşmak durumunda kalacaklar. Ayrıca, bu oyun, Arkham serisinin geçtiği evrende geçecek ve önceki Arkham oyunlarından kötü adamları içereceği de söylenmekte.



Paylaş

Diğer Makaleler

#Ekoloji
#Sürdürülebilir Enerji
11 Mart 2024
6 dk
MAKALE

Dünya Sıfır Atık Günü: Dijital Dünya’da Karbon Ayak İzimizi Nasıl Azaltabiliriz?

Makalenin devamını okuyun