MENU
Ara
EN

Brightstar Telekomünikasyon Dağıtım Limited Şirketi'nin hisselerinin satınalınmasına ilişkin Hisse Alım Satım Bedelinin Yeniden Belirlenmesi

22 Kasım 2021
Paylaş

13 Eylül 2021 tarihli KAP açıklamamızda Şirketimiz ile Likewize Corp. (önceki ünvanı ile Brightstar Corp.) arasında Brightstar Telekomünikasyon Dağıtım Ltd. Şti.'nin (Brightstar Türkiye) hisselerinin %100'ünün Şirketimiz tarafından satın alınmasına ilişkin Satın Alma Sözleşmesi imzalandığı duyurulmuştu.

Satın Alma Sözleşmesinin imzalandığı tarihten bugüne kadar Türk Lirasında yaşanan devalüasyona istinaden Şirketimizin talebi ile taraflar arasında yeni görüşmeler yapılmış ve bu görüşmeler karşılıklı mutabakat ile başarılı bir şekilde sonuçlandırılmıştır. Sağlanan mutabakata ilişkin koşullar aşağıda yer almaktadır:

i) Brightstar Türkiye'nin hisselerinin %100'ünün satın alma bedeli olarak belirlenmiş olan 35 milyon Amerikan Doları nakit ödeme bedeli, 6 milyon Amerikan Doları indirim yapılarak 29 milyon Amerikan Doları olarak yeniden belirlenmiştir.

ii) Hisse devrinin en geç 30 Kasım 2021 tarihinde gerçekleştirilmesi kararlaştırılmıştır.

Ülkemizin güçlü temellerine ve sunduğu uzun vadeli potansiyele inanmaya devam ediyor, bu satın almanın şirketimiz ve yatırımcılarımız için ciddi katma değer yaratacağına ve şirketimizin teknoloji sektöründe orta ve uzun vadede çok daha güçlü bir pozisyon almasını sağlayacağına inanıyoruz.

Sürece ilişkin olarak gelişmeler hakkında kamuoyu tarafımızca bilgilendirilecektir.

Pay sahiplerinin ve kamunun bilgisine sunulur.

İlgili KAP linki:

https://www.kap.org.tr/tr/Bildirim/978891

Paylaş

Tüm Haberler

17 Nisan 2024

2023 Yılı Karının Olağanüstü Yedek Olarak Ayrılması Önerisinin Genel Kurul'ca Onaylanması

Haberin devamını okuyun